miercuri, 27 septembrie 2017

Pentru elevii ce studiază disciplina Educația economică și antreprenorială

Certificatul de competențe antreprenoriale
Dacă ești tânăr cu vărsta de 15-19 ani și studiezi disciplina opțională Educație economică și antreprenorială, și îți dorești să obții Certificatul de Competențe Antreprenoriale (ESP), Junior Achievement Moldova te îndeamnă să faci primul pas și să te înregistrezi pe pagina https://self.entrepreneurialskillspass.eu(vorbitorii de limbă română selectează Română (Moldova), iar vorbitorii de rusă selectează Русский (Молдова)).
Pentru obținerea acestui certificat se vor parcurge trei etape pe durata unui an școlar:
1. Completarea chestionarului de autoevaluare ESP 1 până în data de 31 octombrie 2017.
2. Completarea chestionarului de autoevaluare ESP 2 în perioada aprilie-mai 2018.
3. Obținerea certificatului pentru competențe antreprenoriale până în luna iulie 2018.
În scopul facilitării accesului dumneavoastră la platforma ESP, regăsiți mai jos o imagine de ansamblu a principalelor caracteristici ale examenului:
- Total întrebări: 28;
- Tipuri de întrebări posibile: cu un răspuns corect (din 4 răspunsuri posibile), cu meniu drop-down (cu opțiuni pentru a alege), de potrivire (cu elemente pentru a se potrivi);
- Durata maximă a unei etape: 1 oră;
- Procentul (%) pentru a trece examenul: 70%.
Certificatul pentru competențe antreprenoriale reprezintă o nouă calificare internațională care atestă faptul că elevii cu vârste cuprinse între 15-19 ani, care au avut contact cu o experiență reală de antreprenoriat, au câștigat cunoștiințele necesare, abilitățile și competențele pentru a începe o afacere sau pentru a avea succes ca și angajați.
Conform cadrului european al calificărilor pentru învățarea continuă, în cadrul Entrepreneurial Skills Pass (ESP), calificare înseamnă un rezultat formal al unui proces de evaluare și validare, care este obținut atunci când un organism competent stabilește că o persoană a obținut rezultate ale învățării la anumite standarde.
Certificatul pentru competențe antreprenoriale este parte a Programului ”Susținerea educației antreprenoriale în Europa de EST” finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat în Republica Moldova de către Junior Achievement Moldova.
Elevii care obțin certificarea au un avantaj competițional la intrarea pe piața muncii, în timp ce angajatorii care recunosc ESP beneficiază de un standard certificat la nivelul Uniunii Europene, ce satisface cerința lor de a avea angajați bine pregătiți.
NOTĂ
1.Selectarea limbii este obligatoriu România (Moldova) sau руский (Moldova). 2. Adresa de e-mail de înregistrare va fi unică pentru evaluarea I, II și certificare.
3. După înregistrare pe e-mail vine confirmare în baza căruia trebuie să accesați linkul pentru a putea seta o parolă (complexă, minim 8 caractere, litere mari-mici și cifre).
Aflați mai multe pe www.entrepreneurialskillspass.eu. Pentru informații suplimentare contactați-ne pe e-mail: jamoldova@gmail.com sau tel. 069370668 - Gromov Veaceslav.

3 comentarii: